Az asztali gyertyákat hasonlóképpen készíthetjük mint a parti gyertyákat és torta gyertyákat.

Kérlek mielőtt nekifognál a gyertya készítésnek, először olvasd el a "Gyertyamártás előkészületek" cikket. Használjunk hozzá magasabb edényt. A gyertyamártó keretet fűzzük ritkábbra ,hiszen egy-másfél centiméteresre készítjük az asztali gyertyát.

Addig mártogassuk amíg a kívánt méretet elérjük Ezzel módszerrel otthoni gyertyatartóinkba, porcelán figuráinkba, amelyekbe sosem kapunk megfelelő méretű gyertyát, most pontosan a megfelelő méretet elkészíthetjük, ha hosszúnak találjuk vékony pengéjű késsel óvatosan görgetve vágjuk rövidebbre. Papírkarikába szúrva kiváló körmeneti gyertya, vagy ballagásra is jó szolgálatot tesz, hiszen vékonyságánál fogva nem csepeg, maradéktalanul elég. A kerti grillpartik, táborozás, vendégfogadás alkalmával nyugodtan szúrjuk a földbe vagy hóba, nemcsak meghitt ünnepi fényt ad, de nyáron távol tartja szúnyogokat. A lakásban megszünteti a dohányfüst okozta szagokat. Karácsonykor szúrjuk  almába a teríték mellé. Öt-hat órát ég./

Nézz körül nálam   www.gyertyawebshop.hu ,       www.templomigyertyak.hu

Biztonság

  1. Ne tartsunk éghető anyagot a munkaasztalunk közelében.
  2. Ne hagyjuk magára az elkezdett munkát.
  3. Ne melegítsük 80C fölé a viaszos edényt.
  4. Ne dolgozzunk billegő edénnyel.
  5. Használjunk kötényt.
  6. Zárt cipőben dolgozzunk.
  7. Használjunk kesztyűt ha a meleg edényhez nyúlunk.
  8. Ne kerüljön víz a viaszba.
  9. Használjunk dupla falú edényt, amelyet töltsünk fel vízzel.
  10. A viasz melegítéséhez használjunk hőfokszabályzós villanyrezsót, kerüljük a legnagyobb hőfokozatokat.